Profiel

“Als ik niets doe, worden de dingen nooit beter.”(Nathaniel Branden)

 

De resultaten van gemeentelijk beleid inzichtelijk maken en praktische handvatten geven hoe het nog effectiever en efficiënter kan, dat is wat ik doe.

Opleiding en werkervaring

Voordat ik mijn eigen bedrijf ben gestart heb ik Arbeid en Sociale Zekerheid gestudeerd aan de universiteit van Tilburg. Daarna behaalde ik een Masters Degree in European Social Policy Analysis, waarvoor ik onder meer in Denemarken en Ierland studeerde. Vervolgens heb ik gewerkt voor Deloitte en gemeenten Roermond en Venlo.

Sinds 2003 eigen bedrijf

Ik ben bijna mijn hele loopbaan al (met veel plezier en gedrevenheid) werkzaam als zelfstandige in de non-profit. Ik ben interimmanager van huis uit, voornamelijk bij gemeenten, en ik hou ervan om te verbeteren, maar wel op een verantwoorde, effectieve en efficiënte manier.

Waarom onderzoek voor gemeenten?

In 2018 ben ik voor het eerst toegetreden tot een gemeentelijke rekenkamercommissie en vanaf dat moment heeft de passie voor goed rekenkamerwerk mij te pakken. Het werkterrein van de gemeente, het maatschappelijke belang, de dynamiek en de politieke context blijven mij nog steeds boeien. En ook al spelen in veel gemeenten dezelfde ontwikkelingen, geen gemeente is dezelfde.

Hoe herken je goed onderzoek?

In mijn optiek voldoet goed onderzoek aan twee dingen: Het onderzoek moet ‘kloppen’ en je moet er ‘wat mee kunnen’. Een goede onderzoeksvraag en betrouwbare methodiek zijn hierbij erg belangrijk. Een onderzoek is voor mij een middel en geen doel op zich. Dat betekent zorgvuldig tot stand gekomen rapporten die antwoord geven op relevante vragen, maar tegelijkertijd compact en goed leesbaar zijn en met aanbevelingen die de raad écht helpen om zijn kader stellende en controlerende rol te versterken. Als er iets beter kan of misschien ronduit fout gaat, moet dat benoemd worden, maar altijd met een constructieve insteek en op de toekomst gericht.

Een passie voor verbeteren

Ik heb een passie voor verbeteren. Ik zie altijd wat beter kan, bijt me graag vast in schijnbaar onoplosbare problemen en wil daar dan oplossingen voor vinden die niet alleen werken maar ook passen bij de specifieke situatie van de klant.

Profile Dynamics®

Ik ben gecertificeerd adviseur van Profile Dynamics®.

Werkwijze

Een goed onderzoek begint bij de juiste vraagstelling. Ik denk daarom graag met u mee over de juiste vraagstelling. Vervolgens maak ik een plan van aanpak met een duidelijke planning en kostenraming. Tijdens het onderzoek zelf maak ik graag gebruik van de kennis die binnen de organisatie, college en gemeenteraad aanwezig is. Bijvoorbeeld door het organiseren van werkbijeenkomsten en presentaties. Of door het uitzetten van een enquête en gebruik maken van infographics.

Meer weten?

Bel of mail gerust voor meer informatie of een (vrijblijvende) kennismaking.
06 – 46 06 76 49
info@joosteninterim.nl