Bepaal je levensmotto!

“Het probleem van geen doel hebben, is dat je je hele leven heen en weer kunt rennen zonder te scoren”
(Bill Copeland.)

Ook druk bezig de hele dag? Met de dingen te doen die we moeten doen? Weet jij nog waarom je ze doet? Wat je ermee wilt bereiken? Belangrijke vragen die we ons in de hectiek van alle dag vaak niet stellen. Omdat we er niet aan toe komen, zeggen we dan. Maar is dat niet juist zonde van onze tijd? Want zouden de dingen waar je zoveel tijd in investeert niet juist moeten bijdragen aan het realiseren van wat je wilt bereiken in het leven? Kortom, tijd om hier even de tijd voor te nemen en je levensmotto te bepalen.

Bepaal je levensmotto:


1. Bepaal je goede eigenschappen

Maak een lijst van 15 eigenschappen die je aardig van jezelf vindt, bijvoorbeeld je doorzettingskracht, je gevoel voor humor enzovoort.


2. Kies je favoriete eigenschappen


Kies nu hieruit je 5 favoriete eigenschappen.


3. Bepaal hoe je die eigenschappen kunt gebruiken.Op welke manieren kun je deze vijf eigenschappen tot uiting brengen? Bijvoorbeeld, schrijven, praten etc. Maak een lijst van in totaal 20 manieren.


4. Kies je favoriete bezigheden.


Kies hieruit nu 5 favoriete bezigheden.

1304 eigenschappen en manieren


5. Beschrijf je visie op de ideale wereld.Stel een korte verklaring op van maximaal 25 woorden of je visie op de ideale wereld. Schrijf die visie in de tegenwoordige tijd en zo dat er duidelijk staat hoe je die wereld wilt hebben (en niet hoe je hem, NIET wilt hebben).


6. Formuleer je levensmotto.
Voeg alle elementen op de volgende manier samen:
”Het doel van mijn leven is gebruik te maken van mijn …(favoriete eigenschappen onder 2) door ….(favoriete bezigheden uit punt 4), zodat …(visie op de ideale wereld).”

1304 levensmotto2

 

© 2013 Silvi Joosten

Meer tips en advies ontvangen?: Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.